NW2Online

Birodalmak

Rusus Köztársaság

Rusus birodalom

A Rusus Köztársaságban fel sem merült, hogy egyetlen ember uralkodjon. Már csak azért sem, mert a Rusus-dinasztia mindig is a hozzájuk hű kisebb házakkal közösen vezették országukat. Nem meglepő mód, ugyanezek a családok követték őket Elkiran Csúcsaira, ahol aztán felosztották maguk közt a hegyeket. Így alakult meg a Rusus Köztársaság, élén az egyes családok küldötteiből felállított szenátussal, amit a választott kancellár vezet. A Rusus Köztársaság igen hamar gazdag országgá nőtte ki magát. Mint kiderült, Elkiran Csúcsai nem csak áthatolhatatlanok, de kimeríthetetlenek is. Olyan értékes és ritka érceket bányásztak ki a hegyek gyomrából, amilyeneket a szomszédok ezerévnyi földtúrással sem találhattak volna. Természetesen a mindennapi ásványokból sem szenvedtek hiányt, épp csak keményen meg kellett dolgozniuk értük. A külkereskedelem így hatalmas gazdagságot hozott a Köztársaságnak, míg kiváltságos helyzetük jól védetté tették őket – annak ellenére, hogy rendkívül sok bajuk van a trollokkal, sziklaóriásokkal, és egyéb hegyi teremtményekkel. Bizony, arrafelé jobb nem egyedül barangolni. De talán éppen ez tette lehetővé, hogy a Köztársaságot sosem dúlta fel belső konfliktus. Túlságosan lefoglalta őket településeik és kereskedőkaravánjaik védelme a különféle bestiákkal és banditákkal szemben. Igen jó kapcsolatot ápolnak a másik két országgal, különösen az erdős Quila Királysággal. Rusus faállománya hajmeresztően kicsi szomszédjához képest, és gyógynövényekben sem dúskálnak. Selakimmal a szállítás véget vannak jóban, hiszen a vízen sokkal könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb portékáik szállítása, mint a szárazföldön. Legalábbis miután lejutottak a hegyekből Hadseregük szárazföldi, de csak a városokban rendelkeznek nehézfegyverzetű haderővel, csapataik gerincét a könnyű gyalogság alkotja. Emellett sárkányokat, trollokat és sziklaóriásokat is beidomítottak hadi célokra.

  • Címerállata: sas
  • Ereklye: korona
  • Fővárosa: Szélorom

Selakim Királyság

A Selakim királyság, az de szép vidék, a part menti területeken terül el. Mit adnak az istenek, fő kereskedelmi cikke a tengerekből és óceánokból származó portékák. Halak, sellők, krakenek, leviatánok és mindenféle állatok, de különféle vízi növényekkel is üzletelnek. Haderejük a szárazföldön mit sem ér, a tengereken viszont senki sem állíthatja meg őket. Olyan hadihajókkal rendelkeznek, amikkel a szárazföld közepén szántó paraszt alól kiágyúzzák az ökröt. Ráadásul flottájukkal hatalmas seregeket tudnak mozgatni. Állítólag tengeri szörnyeket, például krakeneket is beidomítottak hadi célokra, bár erről egyelőre senki nem győződhetett meg – legalábbis senki olyan, aki ezt később elmondhatta. A korona megmaradt a Selakim-dinasztia berkein belül, örök haragot szítva a Quila Királysággal. Történt ugyanis, hogy úgy három emberöltővel ezelőtt a két birodalom érdekházasság révén egyesülni próbált, ezt azonban egy kellemetlen orgyilkosság megakadályozta. A szóbeszéd szerint a merényletet néhány quilai nemes követte el egy nindzsa segedelmével. Bár bizonyítani nem tudták, a galád támadást rövidke háború követte. Ezt ugyan békeszerződés zárt le, de a feszültség fennmaradt Selakim és Quila között.

  • Címerállata: cápa
  • Ereklye: jogar
  • Fővárosa: Gyémántöböl
Selakim Királyság

Quila Királyság

Quila Királyság

Quila a Kigan közepén fekvő hatalmas erdőségek birtokosa, ennél fogva jelentős a faiparuk. Külkereskedelmük jelentékeny részét teszik ki az erdei, mocsári és mezei gyógynövények, az ottan élő állatok. Egy időben oly mértéket öltött a faipar, hogy a balgák csaknem teljesen kiirtották erdőségeiket. Ez meg ugye gazdasági és természeti csapásokat hozott az országra. Utóbbi arra értendő, amikor az erdők és mocsarak szörnyetegei ebédre és vacsorára bejárkáltak a településekre. A dolognak egyedül a Harcos Inkvizitorok örültek, jó sok munkájuk akadt akkortájt. A helyzetet először a csúnyán meghiúsult érdekházassággal akarták megoldani, egyesülve ezáltal Selakim Királysággal, majd később a Rusus Köztársaságtól kértek segítséget. Az ott élő sámánok többsége a liga kérésére segített a quilai varázslóknak helyrehozni a természeti károkat, míg a Köztársaság a király kasszáját töltötte meg, hogy a nép ne halljon éhen. Később polgárháború söpört végig Quila területén, amelynek végeredményeként letaszították a Quila dinasztiát a trónról – meg néhány családtagot a váruk legmagasabb tornyából –, és a helyére egy, a nép által választott királyt ültettek. Állítólag ebben volt némi szerepe a demokráciát mindenekfelett tartó Rusus Köztársaságnak is. Bár ez sem bizonyított, érezhető némi ellenszenv a Rusus felé a Quila dinasztia tagjai és az ahhoz hű nemesek részéről. Quila hadserege teljes mértékben szárazföldi haderőből áll. Nehézpáncélzatú gyalogságával jobb nem kekeckedni. Már csak azért sem, mert ebben a lovasságban a lovakon kívül egyéb hátasokat is befogtak hadi célokra. Érdekesség, hogy Kigan folyóinak nagyobb szakaszai Quila területeihez tartoznak, a folyami kereskedelem gerincét mégis selakimi hajók végzik.

  • Címerállata: medve
  • Ereklye: pallos
  • Fővárosa: Tündérliget
2024 májusi események
H K SZ CS P SZ V
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9